Στην περίπτωση των αδικημάτων της υπεξαίρεσης, κλοπής και υπεξαίρεσης μικρής αξίας και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας για την κίνηση της ποινικής δίωξης είναι απαραίτητη η κατάθεση εμπρόθεσμης και νομότυπης έγκλησης. (Πατήστε εδώ για να δείτε την διαφορά μεταξύ έγκλησης και μήνυσης)

Σύμφωνα με το άρθρο 381 του Ποινικού Κώδικα, αν ο παθών δηλώσει ότι δεν επιθυμεί πλέον την ποινική δίωξη του δράστη, τότε το δικαστήριο παύει αυτήν.

Στην δικαστηριακή πρακτική συναντούμε συχνά το φαινόμενο σε εγκλήματα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, ο κατηγορούμενος να είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει τον παθόντα. Η πλήρης ικανοποιήση του παθόντος στο ποινικό δικαστήριο λειτουργεί ευεργετικά για τον κατηγορούμενο, αλλά και τον παθόντα, καθώς με τον τρόπο αυτό αποφευγόνται περιττά δικαστικά έξοδα, τα οποία ενδεχομένως να ξεπερνούν ακόμη και το ύψος της απαίτησης.

Φιλοσοφία του γραφείου μας, είναι πάντα η άμεση και ουσιαστική επίλυσή των υποθέσεων των πελατών μας, χωρίς άσκοπους δικαστικούς αγώνες.

Εν προκειμένω ο εντολέας μας κατηγορούμενος ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας ικανοποιήσε πλήρως την παθούσα πριν το ποινικό δικαστήριο. Την ημέρα του δικαστηρίου η παθούσα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του δράστη λόγω εξόφλησης, και έτσι το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη.

Δείτε την απόφαση:

apofasi pausi dioksis

 

Σε περίπτωση που σας έχει κοινοποιηθεί κλήση για να δικαστείτε ως κατηγορούμενος/η, ή έχετε συλληφθεί και πρόκειται να δικαστείτε σύμφωνα με την αυτόφωρη διαδικασία μη διστάσετε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο επικοινωνίας (+30 210 62 00 993)  ή στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση αυτοφώρου, για να προετοιμάσουμε την υπεράσπιση σας, έγκαιρα, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

© 2018 Mineopoulos law Powered and Developed by NETFOCUS

logo-footer