Ο εντολέας μας στην υπόθεση αυτή κατηγορήθηκε για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο (άρθρο 314 παρ.2 ‘β ΠΚ).

Με άλλα λόγια ο εντολέας μας επαγγελματίας οδηγός, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα τραυματίζοντας έναν πεζό.

Το δικαστήριο, έκανε δεκτό τον αυτοτελή ισχυρισμό μας για δικαστική άφεση της ποινής (άρθρο 104Β παρ.1β), και έτσι απάλλαξε τον εντολέα μας.

Η συνήγορος υπερασπίσεως, κα Μαρίνα Σκαρβέλη, κατάφερε και έπεισε το δικαστήριο, ότι έπρεπε να τύχει εφαρμογής το άρθρο 104Β του Ποινικού Κώδικα το οποίο προβλέπει επί λέξει ότι:

1. Το δικαστήριο μπορεί να μην επιβάλει ποινή στον υπαίτιο πλημμελήματος αν: ..” β) ο υπαίτιος έχει αποκαταστήσει στο μέτρο του δυνατού την προσβολή που έχει προκαλέσει στον παθόντα, δείχνοντας ειλικρινή μετάνοια..

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΙΣ000001 (1)

 

Σε περίπτωση που σας έχει κοινοποιηθεί κλήση για να δικαστείτε ως κατηγορούμενος/η, ή έχετε συλληφθεί και πρόκειται να δικαστείτε σύμφωνα με την αυτόφωρη διαδικασία μη διστάσετε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο επικοινωνίας (+30 210 62 00 993)  ή στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση αυτοφώρου, για να προετοιμάσουμε την υπεράσπιση σας, έγκαιρα, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

© 2018 Mineopoulos law Powered and Developed by NETFOCUS

logo-footer