Σε ποινική δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για χρέη προς το δημόσιο ύψους 141.412,22€, το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς του δικηγορικού μας γραφείου και αθώωσε την κατηγορούμενη.

Ειδικότερα, το δικαστήριο δέχτηκε ότι τα συμπεριλαμβανόμενα στον πίνακα χρεών και ειδικότερα, ο φόρος υπεραξίας ακινήτων ΚΦΕ, ο φόρος του τέλος επιτηδεύματος “Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε Ε.Ε.Τ.Α”, εισόδημα ειδ.εισφ.ν.3986/2011 και χρεωστικές δηλώσεις ΦΠΑ μέσω Ίντερνετ, προέρχονται από αδικήματα που τυποποιούνται στο άρθρο 66 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, και ως εκ τούτου δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν υπολογίζονται για τον προσδιορισμό της ευθύνης του αδικήματος της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Έτσι, η πράξη κατέστη ανέγκλητη κατ’ εφαρμογή του άρθρ.25 παρ.1 περ.γ του Ν. 1882/1990 όπως αυτός προστέθηκε με το άρθρο 469 ΠΚ.

zmonles

Το δικηγορικό μας γραφείο εξειδικεύεται σε θέματα ποινικής φύσης, ενώ έχει αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία υποθέσεις φοροδιαφυγής (βλ. Αποφάσεις) και υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος.

Εάν αντιμετωπίζετε παρόμοια θέματα μην διστάσετε να μας καλέσετε στο +30 210 62 00 993, για να οργανώσουμε μαζί την προετοιμασία της υπεράσπισης σας.

© 2018 Mineopoulos law Powered and Developed by NETFOCUS

logo-footer