Αφού με το καλό έχετε εξοφλήσει το στεγαστικό σας δάνειο, η επόμενη ενέργεια που θα πρέπει να διενεργήσετε είναι η άρση της προσημείωσης της υποθήκης που είχε εγγράψει ο δανειστής σας στο ακίνητο σας.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία θα πρέπει πρώτα να ζητήσετε από την τράπεζα να εκδώσει βεβαίωση εξόφλησης για την άρση της προσημείωσης, η οποία μετέπειτα θα προσκομιστεί στο δικαστήριο. Συνήθως για την έκδοση αυτής της βεβαίωσης η τράπεζα ζητά κάποια έξοδα για την διαχείριση του αιτήματος και την ανάθεση στον πληρεξούσιο δικηγόρο της. Τα έξοδα αυτά διαφέρουν ανάλογα με την Τράπεζα και καταβάλλονται κατευθείαν σε αυτούς, χωρίς να έχει το δικηγορικό μας γραφείο οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτό το στάδιο.

Ύστερα, μας αποστέλλετε την σχετική βεβαίωση και ξεκινούμε την διαδικασία την εξάλειψη.

Από το σημείο αυτό, εσείς δεν χρειάζετε να πράξετε απολύτως τίποτα άλλο, καθώς ο/η δικηγόρος που θα αναλάβει την υπόθεση σας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για να διαγραφεί η προσημείωση υποθήκης από τα βιβλία/φύλλα του Υποθηκοφυλακείου/ Κτηματολογίου.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

  • Ξεκινούμε την επικοινωνία με τον/την δικηγόρο της Τράπεζας.
  • Διαπιστώνουμε μετά από έλεγχο τίτλων στο Υποθηκοφυλακείο / Κτηματολόγιο της περιοχής του ακινήτου την ύπαρξη του εν λόγω βάρους για το οποίο ζητούμε την εξάλειψη καθώς και την τυχόν εκχώρηση της απαίτησης σε άλλη τράπεζα/fund, και αιτούμαστε τα απαραίτητα πιστοποιητικά.
  • Συντάσσουμε το δικόγραφο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, το οποίο απευθύνεται είτε στο Μονομελές Πρωτοδικείο είτε στο Ειρηνοδικείο.
  • Παριστάμεθα στο Δικαστήριο και καταθέτουμε όλα τα αποδεικτικά μας έγγραφα
  • Μόλις εκδοθεί απόφαση την καταθέτουμε στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο / Κτηματολόγιο, και αιτούμαστε το σχετικό πιστοποιητικό άρσης της προσημείωσης υποθήκης.

Έτσι, εσείς από την στιγμή που θα μας προσκομίσετε την βεβαίωση εξόφλησης με την συμφωνημένη αμοιβή, δεν θα χρειαστεί να πράξετε ο,τιδήποτε άλλο, και θα περιμένετε μονάχα από τον/την δικηγόρο του γραφείου μας, να σας παραδώσει το σχετικό πιστοποιητικό εξάλειψης προσημείωσης υποθήκης από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο/ Κτηματολόγιο. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται μέσα σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα.

 

Το γραφείο μας διαθέτει πολυετή εμπειρία σε υποθέσεις real estate, αγοροπωλησίες ακινήτων, συμβόλαια, εγγραφή και εξάλειψης προσημείωσης υποθήκης κ.α. Μην διστάσετε να μας καλέσετε σήμερα, για να σας δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία και το κόστος της εξάλειψης  προσημείωσης του ακινήτου σας. Το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι +30 210 62 00993.

© 2018 Mineopoulos law Powered and Developed by NETFOCUS

logo-footer